De boekverkoper, de auteur en rugpijn

Hoe verhuis je een boekhandel? Boek voor boek. En met hulp van klanten én Bredase auteurs. Van Kemenade en Hollaers schoof zondagmiddag net ‘t Ginneken uit en Zandberg in.

Zondagmorgen kregen René Hollaers en Hein van Kemenade bezoek van klanten, lezers en ook auteurs. De Bredase boekenmannen zagen dat vele handen licht werk maakten. Het steuntje in de rug was welkom, erkende Hollaers achteraf. Hoeveel boeken er nog verhuisd moesten worden? "Meer dan je rug aankan."

Aan het begin van de middag reden de Bredase auteurs met 'Ludo's' boekenkar en hun eigen boeken. Yvon Né, Marlies Slegers, Tamara Geraeds, Arend van Dam, Bauke van Halem, Olaf Douwes Dekker, Mirjam Mous, Toon van Miert, Loek Melis, Linda Jansen-Vroegrijk, Kees van Meel, Nathalie Pagie en Harmen van Straaten zorgden ervoor dat hun werk ook op de nieuwe locatie goed te zien én te koop is.

Van Kemenade en Hollaers verhuisde van de Ginnekenweg 269/271 naar Ginnekenweg 52/54. Op die nieuwe locatie komt een podium voor optredens van schrijvers. "Maar we gaan ook muziekoptredens inplannen", aldus de boekenmannen.

Dinsdag gaat de zaak 'gewoon' weer open.

Tip de redactie