Nachtwacht na metamorfose verder onder nieuwe naam

Het doek valt voor café De Nachtwacht in de Vismarktstraat. 

Dat hebben eigenaren Peter en Sylvia Rietveld besloten. Veertien jaar lang was De Nachtwacht geopend voor de late stappers. Het café gaat wel verder onder een andere naam die op zaterdag 20 augustus onthuld wordt. 

Met de heropening moet ook het imago als pure nachtclub verdwijnen. "Wij staan van vroeger uit echt bekend als een nachtzaak, maar wij willen ook met de tijd mee”, vertelt Peter Rietveld. "Het horeca-beleid is veranderd. Open zijn tot 04.00 uur is niet meer bijzonder. Nu is het zo dat het publiek eerst naar een andere kroeg gaat en rond 01.45 uur bij ons in de zaak binnen rolt. Met ons nieuwe café openen we vanaf 20.00 uur. Iedereen kan zo eerst rustig aan de avond beginnen.”

De eigenaren van De Nachtwacht willen de nieuwe zaak vooral gaan moderniseren en opfrissen. "Dat betekent een hele andere uitstraling, maar ook het aanspreken van een breder publiek." De leeftijd om de kroeg binnen te komen blijft 18 jaar en ouder. “Het maakt niet uit wie er binnen komt, als het maar gezellig is. Wij gaan met het publiek mee en kijken altijd hoe de avond zich ontwikkelt. 

Rietveld is naar eigen zeggen al maanden bezig om zijn zaak langzaam aan te veranderen. Maar de grotere veranderingen zijn nu pas echt zichtbaar. “We hebben er een muur uit gehaald. Het daglicht komt nu beter binnen en voorbijgangers kunnen vanaf de straat bij ons binnen kijken. De Nachtwacht was letterlijk echt gesloten en donker.”

De officiële onthulling van de nieuwe naam van het café vindt plaats op 20 augustus om 22.10 uur. Ook nachtburgemeester Ralph Behouden zal bij deze onthulling aanwezig zijn.

Tip de redactie