'Dit is niet het eind voor Roy Meyer, dit is mijn begin'

De Bredase judoka Roy Meyer houdt een goed gevoel over aan zijn gang naar Olympia. In Rio de Janeiro behaalde hij geen medaille, maar maakte hij wel veel indruk op de Nederlandse sportliefhebbers. 

"Nu ik weet dat mijn hart vuur pompt op de grootste momenten in mijn leven, kan niks mij nog tegen houden op weg naar succes", schrijft hij op zijn Facebook.

"In het leven, met wat dan ook... Ik neem geen medaille mee terug, maar nog iets waardevollers. Ik heb hier een kracht in mezelf gevonden waar ik niks van wist. Dit is niet het eind voor Roy Meyer, dit is mijn begin!!"

Meyer bedankt zijn fans voor alle berichten en steun. "Dit neem ik voor de rest van mijn leven mee!" Hij won zijn eerste twee partijen overtuigend met houdgrepen. Daarmee gaf hij zijn tegenstanders geen kans en liet hij aanvallend judo zien in de 100+ kilo klasse.

Na zijn verlies in de kwartfinale kwam hij in herkansing tegen de boomlange en loodzware Braziliaan Silva. Meer dan 2 meter lang en 160 kilo zwaar. Hij verloor met opgeheven hoofd door twee straffen voor passiviteit, ondanks zijn poging de thuisvechter naar de grond te krijgen.

Tip de redactie