Wie in december wil trouwen in Breda, kan niet terecht in het Bredase stadhuis. Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat de trouwlustigen in de weg. 

De locatie waar normaal gesproken ook huwelijksceremonies plaatsvinden, wordt door de tweede editie van het Glazen Huis in Breda door Serious Request bezet.

Het Stadhuis is beschikbaar gesteld voor de backoffice van de hele organisatie van 3FM Serious Request. "In verband met de opbouw en de organisatie zou een rustige huwelijksvoltrekking in die periode sowieso niet te garanderen zijn."

De reservering van het Stadhuis is al een jaar geleden vastgesteld, en ook besproken met de afdeling van de gemeente die de huwelijken inplant. "Daardoor hebben we geen huwelijkslocatie hoeven ‘verzetten’”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Onmogelijk

Ook Leon Domenie uit Breda wilde in december het jawoord geven in het stadhuis, maar dit was niet mogelijk. "Wij trouwen op 29 december, terwijl het Glazen Huis al op Kerstavond eindigt. Maar de gemeente wil geen risico lopen. Het zou voor ons makkelijker zijn om in het Bredase centrum te trouwen. Normaal gesproken heb je je trouwlocatie met een telefoontje geregeld. Nu kost het allemaal veel meer tijd", vertelt hij.

"Nu is gemeente Breda wel meegaand en worden er wel alternatieve locaties aangeboden. Ook de meerkosten worden voor ons door de gemeente betaald", vertelt hij. Het toekomstige echtpaar uit Breda heeft nu de zinnen gezet op Kasteel Bouvigne als trouwlocatie. "Maar ook daar hebben we nog geen honderd procent zekerheid over."

Er zijn op dit moment elf huwelijken bij de gemeente Breda aangemeld voor december. "In een gesprek met aanstaande bruidsparen kan de gemeente een en ander toelichten en helpen bij de keuze voor een alternatieve locatie", zegt de woordvoerder.