Bij een ongeval op de A16 heeft de politie dertien bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode kruis boven de afgesloten rijbaan. 

Een auto en bestelbus kwamen donderdagavond rond 21.20 uur op de snelweg in botsing, waarna de A16 enige tijd dicht was.

Een invoegende auto kwam op de linkerrijstrook tot stilstand en werd geraakt door een achteropkomende bestelbus. Vermoedelijk verloor de bestuurster van de auto tijdens het invoegen de macht over het stuur. De 24-jarige bestuurster uit Prinsenbeek is na het ongeval te observatie meegenomen naar het ziekenhuis.

De andere bestuurder, een 37-jarige man uit Rijsbergen is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. De politie deed onderzoek naar het ongeval en Rijkswaterstaat kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.

Om de hulpdiensten goed en veilig hun werk te kunnen laten doen, werden er rode kruizen boven de snelweg gezet. Dertien automobilisten vonden het volgens de politie nodig deze te negeren. Ze zijn allen bekeurd en krijgen een boete van 230 euro.