Nieuwe editie bierfestival Grote Markt komt weer naar Breda

De bierliefhebber uit Breda komt zondag weer goed aan zijn trekken tijdens de tweede editie van Werelds Breda Internationaal bierproeffestival.

Vorig jaar, tijdens de eerste editie, kwamen er ongeveer 3500 bezoekers naar de Grote Markt om bier te proeven. Voor de editie van zondag gaven al 7000 mensen op Facebook aan interesse te hebben in het evenement.

In totaal kunnen liefhebbers zondag 14 augustus uit meer dan honderd verschillende biertjes kiezen. Het bier komt uit 25 verschillende landen. Het plein tussen de cafés wordt omgetoverd tot festivalterrein met vier grote bareilanden.

Elk eiland en elk café vertegenwoordigt een andere regio. In een speciaal boekje dat voor de proeverij is gemaakt, biedt het festival meer informatie over de aangeboden biertjes.

Proefglazen

Het bier wordt verkocht in speciale proefglazen, die half zo groot zijn als een normaal bierglas. Bierproevers krijgen bij elk proefbiertje een nieuw proefglas. De omliggende cafés verkopen - uiteraard - ook normaal bier in gewone glazen, evenals andere drankjes. 

Het festival begint zondag om 12.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Deelnemende cafés aan het festival zijn Zeezicht, Sam Sam, Ja! Breda, 't Hart van Breda, Gold, het Voske en de Boterhal.

Tip de redactie