Opnieuw actie brandweer Breda

De brandweer in Breda voert 13 augustus opnieuw actie voor een beter cao. 

Zaterdag staan er verschillende brandweerauto’s, hoogwerkers en verschillende activiteiten uitgestald op de Grote Markt. "Iedereen is van 13:00 tot 16:00 uur van harte welkom om kennis te maken met de brandweer”, aldus Niels Bakker van de Brandweer Breda.

Net als met de open dag van begin deze maand kunnen mensen ervaren hoe het is om brandweerman of vrouw te zijn. "Zo kunnen ze met volle bepakking rondlopen, volle brandweerslangen sjouwen en een zware pop een stuk verslepen.”

De brandweer komt met zo veel mogelijk apparatuur en wagens naar de Grote Markt. "Daarnaast komen we met minimaal 14 man naar het centrum van de stad. We proberen ook iedereen die geen dienst heeft nog naar de markt te krijgen, maar het is ook de vakantieperiode op dit moment."

Burgervriendelijk

Bakker stelt de burger gerust: "Op het moment dat we een oproep krijgen of er ergens brand is vertrekken we gewoon. De burger mag nooit lijden onder onze actie. Actie tot dat de bel gaat", besluit hij.

Eerder hield de brandweer al een open dag en doken ze vuil op uit de haven als protest. "Wij willen alleen maar burgervriendelijke acties organiseren."

Tip de redactie