Vier verdachten overval Bergdreef gearresteerd

De politie heeft vier verdachten gearresteerd op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de woningoverval die dinsdag werd gepleegd aan de Bergdreef. 

Het slachtoffer, een 75-jarige man, raakte niet gewond, maar was erg onder de indruk van het geheel.

Dinsdagmiddag belden twee onbekende mannen aan bij de 75-jarige man, die woont aan de Bergdreef. Zij deden zich voor als medewerkers van een energiebedrijf, maar eenmaal in de woning bedreigden zij de man met een mes. Hij werd gedwongen zijn bankpas af te geven.  

De overvaller gingen er vandoor en de politie zette gelijk een zoektocht naar de daders op touw. Via burgernet werd een melding gemaakt en de nodige tips kwamen binnen. Een getuige meldde dat hij de mogelijke verdachten had zien wegrijden in verschillende auto’s.

Vuurwapen

De auto’s werden enige tijd later gesignaleerd en gecontroleerd in de buurt van Rotterdam. Twee inzittenden voldeden aan het signalement en er werd een vuurwapen in de auto aangetroffen. In totaal werden vier mensen aangehouden.

Het gaat om twee Rotterdammers van 40 en 46 jaar, een 32-jarige vrouw uit Deventer en een 32-jarige man zonder vaste verblijfplaats. De politie onderzoekt of het viertal betrokken was bij de overval.

Tip de redactie