Amphia biedt patiënten met een acuut herseninfarct een nieuwe behandeling. 

De behandeling zorgt er voor dat patiënten minder blijvende schade oplopen en sneller herstellen. In het ziekenhuis staat 24 uur per dag een gespecialiseerd team klaar.

De IAT behandeling is een nieuwe en betere manier om stolsels snel en veilig weg te halen. Neuroloog in Amphia, Michel Remmers: "De behandeling voeren wij uit als uit een scan blijkt dat een bloedpropje een groot bloedvat afsluit in de hersenen. Via een prik in de lies wordt een dun buisje, een katheter, in een bloedvat ingebracht en doorgeschoven tot in de afgesloten slagader in de hersenen. Het bloedpropje wordt vervolgens via de katheter verwijderd."

Volgens de arts is de behandeling goed te ondergaan voor patiënten. "De behandeling is weinig belastend en kan meestal zonder narcose of roesje worden uitgevoerd. Voorheen moesten patiënten voor deze behandeling naar een andere regio worden verwezen. Als je je realiseert dat elke seconde telt, kun je je voorstellen wat de impact van deze reistijd is op het herstel van een patiënt."

Klachtenvrij

Omdat het succes van de behandeling afhangt van de snelheid waarmee deze wordt uitgevoerd staat in Amphia 24 uur per dag, zeven dagen in de week een gespecialiseerd team klaar.

Amphia verwacht jaarlijks vijftig patiënten uit de eigen regio middels de IAT methodiek te kunnen behandelen en heeft de afgelopen zes maanden al 25 patiënten succesvol behandeld met de nieuwe methode. Patiënten herstelden zo goed dat een groot deel na de behandeling klachtenvrij naar huis kon. Een ander deel zal na revalidatie weer naar huis terug kunnen.