NPO Radio 2 gaat vrijdagochtend een live-uitzending verzorgen vanaf het terrein van AV Sprint. Van 06.00 tot 09.00 uur wordt en voorbeschouwd op het atletiektoernooi. 

AV Sprint levert met Anouk Vetter, Nadine Broersen en Pieter Braun 3 atleten die actief zijn in Rio de Janeiro.

NPO Radio 2 komt met de supportersbus naar Breda en zendt van 06:00 tot 09:00 uur het programma De Olympische Ochtend uit. "Het is erg bijzonder dat AV Sprint 3 atleten in Rio de Janeiro heeft voor de Olympische Spelen", zegt voorzitter Paul Alberts. "Als je dan hoort dat Radio 2 speciaal daarvoor naar Breda komt vind ik dat heel bijzonder."

"Ik ben een trotse voorzitter", vervolgt Alberts. "Maar het gaat natuurlijk om de atleten die daar zijn. Vanaf deze plek wil ik ze in ieder geval ontzettend veel succes wensen in Rio. Ze moeten er ontzettend van genieten dat ze daar mogen zijn."

Presentatie

Het programma wordt gepresenteerd door Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte. Zij gaan in de Olympische Ochtend langs bij vrienden, familieleden, medestudenten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de Olympische sporters om de mooiste Olympische verhalen vanuit Nederland te horen.