Na de zomerperiode wordt er een overleg gepland over het 'Silly Walk' zebrapad aan de Willemstraat in Breda. Initiatiefnemer Dick Benard wil van het nieuwe zebrapad iets unieks maken. "Gewoon omdat het ontzettend leuk is."

Niet alles hoeft een diepgaande betekenis te hebben. De initiatiefnemer denkt dat een dergelijk zebrapad past bij het ludieke karakter van Breda. "Het is nu vakantieperiode en dus zijn de mensen die hier over gaan niet aanwezig", aldus Benard. "Maar de plannen zijn er nog steeds."

Benard heeft al helemaal in zijn hoofd waar het Silly Walks zebrapad moet komen, namelijk op het zebrapad aan de Willemstraat van het station naar het Valkenberg. Eerder dacht hij aan het zebrapad van het Chasséveld naar het stadskantoor, maar daar komt hij op terug.

"Straks met de opening van het station lopen er honderdduizenden dagjesmensen over dit zebrapad", zegt de initiatiefnemer om aan te geven waarom de Willemstraat een betere plek is. Het station wordt op 8 september geopend. "Dus voor die tijd moet er wel iets bekend zijn", zegt Benard. "Anders organiseer ik gewoon een enorme flashmob op het zebrapad", zegt hij lachend.