In Breda wordt een proef gestart met de 'slimme brievenbus' van Parcer. De pakketkluis wordt bij mensen thuis geplaatst en zorgt er voor dat je pakket altijd bezorgd kan worden. "Er wordt een unieke code aan het pakket gehangen. Zo kan de postbode het pakket in de kluis plaatsen", aldus Hans van Nikkelen Kuiper van Parcer.

De slimme brievenbus moet er voor zorgen dat je 24 uur per dag je pakket kan laten bezorgen. "Je hoeft dus niet meer thuis te zijn. Daarnaast is het ook goed voor het mileu. Bezorgers rijden niet voor niks naar het bezorgadres", zegt Van Nikkelen Kuiper.

De proef start in september. "We zijn nu aan het kijken met hoeveel huishoudens we de proef gaan houden en waar we de pakkerkluizen gaan plaatsen", vertelt Van Nikkelen Kuiper.

Elk pakket dat wordt verstuurd naar een pakkerkluis krijgt een unieke code met zich mee. "Met die code kan de bezorger het pakket in de kluis zetten. Vervolgens krijgt de eigenaar van de kluis een bericht dat het pakket geplaatst is. De pakketkluis controleert ook of het pakket er in zit op basis van gewicht." Vervolgens kan de eigenaar van de kluis het pakket er uit halen met een persoonlijke code of elektronische sleutel. In de pakketkluis komt ook een ruimte voor brieven.