Een persoonlijke stadsgids bouwen in een app. De in Breda wonende Sander Welle heeft er met het reizigerscollectief theCitiest werkelijkheid van gemaakt. "De app staat vol met tips en kaarten. Het mooie is dat je alles offline kan gebruiken als je de theCitiest eenmaal gedownload hebt."

Omdat Welle zelf al een aantal jaren in Breda woont besloot hij Breda gratis weg te geven aan de gebruikers van de app. "Voor de overige steden betaal je steeds €2,99 per keer, maar daar zit dat wel alles bij: kaarten van de stad, tips." De app is offline te gebruiken en dat is handig als je in het buitenland bent. "Dan gebruik je geen data, wat erg duur is in het buitenland."

Welle wil met de app juist de plaatsen tippen waar de locals uit de stad ook komen, niet alleen de toeristische plekken. "Neem bijvoorbeeld Breda. Natuurlijk zijn de horecagelegenheden op de Grote Markt ook goed, maar ik wil juist de verborgen pareltjes van een stad laten zien. Bijvoorbeeld een Kanu in Breda of een ambachtelijke bakker", zegt Welle.

TheCitiest gaat zelf op onderzoek uit in de steden die op de app staan. "Het idee is niet dat mensen ons tippen of dat ze zelf dingen toevoegen aan de lijst met tips. Dan kom je meer in de richting van een Tripadvisor." Op dit moment staan er 6 steden online. "Maar vanaf nu willen we elke maand één stad toevoegen. Aan het eind van het jaar moeten er dus 12 steden online staan."