Stel je wilt als Bredase dj een leuke locatie waar je de straatverlichting kan laten meeknipperen op de maat van je muziek. Dan is de Willemstraat een optie. De straat heeft sinds de oplevering slimme verlichting.

"We kunnen de led-verlichting elke willekeurige kleur geven", vertelt wethouder Boaz Adank, die het geweldig zou vinden als de straat inderdaad eens zou figureren in een videoclip of film.

De achtergrond van de straatverlichting is echter serieus. "Je kunt de straat met het licht een bepaald gevoel meegeven, iets dat in pretparken bijvoorbeeld al jaren normaal is. In de spits is het licht functioneler, op een zomeravond anders dan tijdens een regenachtige dag."

De slimme verlichting is onderdeel van het ‘smart grid’. Ook de Willemsbrug en de verlichting van het Nassaumonument zijn daar onderdeel van.

Glazen Huis

Woensdag 7 september, een dag voor de officiële opening van het station, wordt de verlichting officieel in gebruik genomen.

Eerder maakte Breda al bekend dat de verlichting van de Grote Kerk vanaf december eveneens met led gebeurt. Dat scheelt lichtvervuiling en energiekosten. Bovendien kan de kerk dan stralen tijdens het Glazen Huis.