Breda is goed vertegenwoordigd tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, die vrijdagavond beginnen. Liefst vijf sporters gaan in individuele sporten proberen een medaille mee naar huis te nemen. BredaVandaag zet ze alvast in de schijnwerpers.

Anouk Vetter

Deze meerkampster uit Amsterdam komt uit voor AV Sprint. Afgelopen voorjaar werd ze al gekozen tot Sportvrouw van het Jaar in Breda vanwege haar prestaties in 2015. Dit jaar is ze beter in vorm dan ooit. In juli werd ze Europees kampioen op de zevenkamp. Is dit voor haar de aanloop naar een Olympische medaille?

Vetter komt vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus in actie.

Nadine Broersen

Meervoudig Sportvrouw van het jaar in Breda en als meerkampster al meerdere jaren uitkomend voor AV Sprint. Was lange tijd de uitdager van Dafne Schippers, totdat zij zich richtte op de 100 en 200 meter. Broersen besloot kort voor de Spelen van coach te wisselen. Ze nam afscheid van Ronald Vetter, de vader van Anouk.

Broersen komt vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus in actie.

Melissa Boekelman

Boekelman is dan wel niet in Breda geboren, ze groeide er wel op.De kogelstootser ging naar het Newman College. Ze hikte jarenlang tegen de kwalificatie-eis aan, maar doorbrak dit jaar eindelijk en kort voor de deadline de magische grens. Twee jaar geleden was ze als back-up renner bij de winterspelen als lid van het bobsleeteam. Nu dus voor het echie.  In tegenstelling tot de andere atleten komt ze niet uit voor Av Sprint.

Boekelman komt vrijdag 12 augustus in actie. Om 15.00 uur ‘s middags Nederlandse tijd start de kwalificatie. Tien uur later wacht de finale.

Pieter Braun

Braun is sinds zijn jongste jeugd lid van AV Sprint. De sporter groeide op in Terheijden, maar heeft Papendal als dagelijkse woon- en trainomgeving. Braun doet in Rio mee aan de meerkamp. Hij kan de tijd nemen om de acclimatiseren. Pas in de tweede week van de Spelen wacht zijn tienkamp. Hij heeft daarvoor alle tijd zijn vriendin Anouk Vetter aan te moedigen,

Braun komt woensdag 17 augustus voor het eerst in actie.

Roy Meyer

Beer van een vent, judoka. Op de Olympische Spelen komt hij uit in de klasse boven de 100 kilo. Staat vierde op de Olympische ranking en lijkt dus ‘zomaar’ kans te hebben op de plak. Was Europees jeugdkampioen in 2012. Werd in juni 25 en staat sterk in het leven, na een onrustige periode in zijn jeugd. Meyer is een van de elf judoka’s die zich kwalificeerden voor Rio.

The Small Giant  komt in actie op 12 augustus.