De gemeente Breda neemt extra maatregelen om te voorkomen dat oude verf met Chroom-6-bestanddelen wordt verspreid in en rond het NAC-stadion. Dat meldt het college in een brief aan de raad.

Breda is als eigenaar van het stadion bezig met het vervangen van de verflaag op de dakplaten van het stadion, een klus die zes tot acht weken duurt. Bij aanvang van het werk is de samenstelling van de verf onderzocht.

"Uit analyse van de verflaag is gebleken dat deze Chroom-6 bevat. Van deze stof is bekend dat het mogelijk veiligheidsrisico’s met zich meebrengt", schrijft het college.

Of deze risico’s daadwerkelijk aan de orde zijn voor spelers, publiek en medewerkers van NAC en de andere bedrijven in en rond het stadion, is er onderzoek gedaan door bureau RPS. "Gemeten waarden blijven binnen de grenswaarden", aldus de brief. "De toetsing van de uitkomsten door de GGD geven duidelijk aan dat het stadion veilig te gebruiken is."

Breda neemt toch extra maatregelen. Dat betekent dat er niet gewerkt wordt als er voetbalwedstrijden plaatsvinden, dat mensen die aan het dak werken beschermingsmaatregelen moeten treffen, dat er dagelijks inspectie van de verfsnippers plaatsvindt en dat alle zichtbare verfdelen van het veld worden verwijderd voorafgaand aan een wedstrijd. Ook wordt het veld extra gesproeid om verspreiding van de verfdeeltjes te voorkomen.