Verschillende muziek-, theater en dansgezelschappen verrassen reizigers op de dag dat station Breda officieel wordt geopend. Al om 7 uur 's ochtends staan de eerste optredens gepland.

Tijdens de dag geven verschillende betrokkenen rondleidingen door het station en de omgeving. Zo kun je met Walter van de Calseyde, de auteur van het boek 'Breda spoort’, op pad en is er een instawalk door Maarten Walraven (BrandYard). In de middag is er een wandeling onder leiding van de jonge architecten van BLASt samen met de projectorganisatie.

Optredens zijn er onder meer van  Theatergroep De Italianen, Ukuladies, Breda Brass Quintet, ZydeGoNutz Duo Quinn, LeineRoebana en Heather Ware samen met Podium Bloos, Breda's Mannenkoor, NS Harmonieorkest, Nootwaar, Pop-up koor Musicaja en Mannen van Naam.

Het station wordt 8 september om 15.30 uur officieel geopend door staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma. Daarbij zijn ook gedeputeerde Christophe van der Maat, Burgemeester Depla, Pier Eringa (CEO ProRail), Roger van Boxtel (CEO NS) aanwezig.

Tijdens de opening wordt het lied ten gehore gebracht dat componist Erik Vlasblom speciaal voor deze gelegenheid componeerde. Daarvoor werden enkele weken geleden pianisten geselecteerd tijdens een openbare auditie. Zij spelen samen met de bekende Bredase drummer Chris Strik, het Breda Brass Quintet en het koor van het Fontys Conservatorium.