Het Chasséveld wordt dit weekend omgebouwd tot festivalterrein. Op zaterdag 6 augustus wordt Breda in Concert gehouden op de parkeerplaats. Een dag later is het tijd voor 'Drop The Nineties'.

De organisatie van Breda in concert heeft dit jaar niet gekozen voor één hoofdartiest, maar 21.  André Hazes Jr, Danny Froger, Gebroeders Ko, Roy Donders, René Schuurmans en vele anderen. Het zijn Nederlandstalige artiesten die aanwezig zullen zijn voor een optreden tussen 14.00 en 23.00 uur. "En als verrassing neemt John West Lange Frans mee", verklapt organisator Arno van der Star.

Het evenement weet zich verzekerd van belangstelling. "De VIP-tickets zijn uitverkocht", aldus Van der Star. Voor het veld zijn nog wel kaarten te verkrijgen. De samenwerking met Nederland Muziekland zorgt ervoor dat de optredens de komende maanden ook terug te zien zijn via SBS.

Net als afgelopen jaren is de zondag tussen 14.00 en 22.00 uur voor Drop The Nineties Outdoor. Liefhebbers van jaren negentig muziek kunnen daar uit hun dak gaan met onder meer Charlie Lownoise & Mental Theo en The Vengaboys. "Trots ben ik ook op Milk Inc, bekend van onder meer hun hit Walk On Water." De Vlaamse act doet Breda aan in het kader van hun '20 years'-tour. Ook voor Drop The Nineties zijn alleen nog gewone kaarten te koop.