Prinsenbekenaar Daniel Boot hield even zijn hart vast toen een paar vrienden hem vertelden dat hij misschien wel eens op Dumpert zou kunnen staan. "Maar gelukkig bleef ik aan de veilige kant."

Boot kan er wel om lachen. Een paar weken terug was hij met wat vrienden op Tomorrowland. En voordat hij er erg in had, ging hij met zijn rolstoel de lucht in, boven het feestende publiek. "Zullen we je optillen, vroegen wat mensen, en hop daar ging ik."

Iemand bleek het vrolijke voorval gefilmd te hebben en vervolgens richting Dumpert te hebben gestuurd, waar het inmiddels meer dan tachtigduizend keer bekeken is. "Rolstoelmeneer doet gewoon mee", staat er bij. Boot kan er wel om lachen.

Overigens was het niet de eerste keer dat Boot al crowdsurfend over de hoofden gaat. Een paar jaar geleden tijdens het Wings for Life-concert in de Grote Kerk schitterde hij ook al. "Toen was het wat beter voorbereid en zat ik goed vast in mijn stoel."

Stichting

Boot is ambassadeur van Wings for Life en probeert met zijn eigen stichting Via Bellare jongeren met een dwarslaesie te inspireren. Zelf belandde hij in 2005 door een ongeval in een rolstoel. Het leven houdt niet op, weet hij. "Natuurlijk heb je weleens een hulpvraag, maar meestal is het prima te doen."

Met Via Bellare geeft hij tips aan jongeren. "Hoe je moet solliciteren en hoe je ervoor zorgt dat gesprekken over jou gaan in plaats van je handicap. Ook ondernemen we zaken waar je niet meteen aan zou denken, zoals een keer autoracen. Op die manier proberen we jongeren over een drempeltje te helpen. Je kunt meer dan dan jezelf denkt."