Bredase busreizigers kunnen sinds maandag met hun pin en contactloos betalen in de stadsbussen van Arriva in Breda. Alle stadsbussen zijn sinds 1 augustus uitgerust met de benodigde apparatuur.

De introductie van deze nieuwe betaalmethodes betekent niet dat betalen met contant geld niet meer kan. "Dat kan nog steeds", aldus de woordvoerder van Arriva. Zoals uiteraard ook met de OV-chipkaart gereisd kan worden. Per 1 januari 2018 verdwijnt het contact geld wel uit de bussen.

Arriva introduceerde de nieuwe betaalmethodes een maand geleden in Tilburg. "Daar zijn de eerste ervaringen positief", aldus de woordvoerder. "In Breda is het nog te kort dag om daar iets van te zeggen."

Pinnen in de bus is een van de manieren waarmee Arriva haar bussen minder aantrekkelijk hoopt te maken voor overvallers. Bredase buschauffeurs legden 12 mei van dit jaar korte tijd het werk neer nadat een man met een mes een bus in Breda had overvallen. Arriva besloot daarop de pinautomaten ook in Breda eerder te installeren.