Zijn ze nu alweer aan het bestraten aan de kant van de Belcrum? Je ziet het de treinreizigers haast denken. Want die steentjes lagen toch al lang op hun plek?

Ze lagen inderdaad op hun plek, totdat onder meer bouwvakkers en brandweerlieden er, iets vaker dan goed was, overheen waren gereden met zware voertuigen. "Ze waren verzakt en kapotgereden", vat een woordvoerder het samen.

De vervanging van de bestrating was gepland. Gelijktijdig met de bestrating wordt ook de waterafvoer op het voorplein aangepakt. Dat gebeurt in 25 fases van een dag. "We graven 's ochtends een sleuf, leggen de drainage aan, zorgen dat die functioneert, dichten het gat en bestraten het deel", vertelde bouwmeester Jo Mans eerder al. Op die manier hebben reizigers het minste overlast van het werk.

De nieuwe afvoer is nodig omdat er meer water door de aangelegde leemlaag omhoog te bleek komen, waardoor de capaciteit van het huidige systeem onvoldoende is. Bovendien blijkt dat het systeem verstopt. Het nieuwe krijgt daarom ook putten, waardoor het eens per jaar doorgespoeld kan worden.