Een maand geleden was het - in ieder geval voor de leek - een enorme bouwput, deze maandag is Kinepolis wat het is: een gloednieuwe bioscoop met plaats voor meer dan 1700 liefhebbers.

Even na twaalf uur knipten theatermanager Vicky Vekemans en nationaal sales- en marketingmanager Peter Isaak het lint door en prompt waren daar ook de eerste bezoekers, die nog wat onwennig hun weg zochten in het nieuwe pand.

Jacqueline van de Broek uit Ulvenhout is samen met haar kleinkinderen Fleur en Sieben gekomen voor een bioscoopbezoekje. The secret life of pets wordt het. "Het is om de hoek voor me", vertelt ze enigszins beduusd, terwijl de kinderen als eerste bezoekertjes een enorme bak popcorn mogen uitzoeken. "High five", zegt Vekemans. En klets, die zit er bovenop.

Geen stress

Vekemans glimlacht van oor tot oor. "Stressen? Eerlijk gezegd viel het mee. We waren zondag echt helemaal klaar, al hebben we daar met het hele team keihard voor moeten werken."

Zeventig man sterk is dat team. Isaak is complimenteus. "Dat zou ik ook zijn geweest als ik van een andere keten was. Ik vind dit het achtste wereldwonder wat hier is gepresteerd en ik heb toch veel openingen meegemaakt."

De Bredase bioscoop kent tien zalen en 1700 stoelen en heeft de laatste technische snufjes in de zalen, zoals Laser Ultra. "Je kunt overal films tonen, maar de beleving waardoor je geraakt of ontroerd raakt, die bieden wij", vat Isaak het samen.

Gratis parkeren

Voor sommige bezoekers is de reden om de bioscoop te bezoeken ook gewoon praktisch. "Het is voor ons vijf minuten rijden", vertelt Cindy van de Ven uit Oosterhout. Samen met haar zoon Quentin gaat ze naar Meester Kikker. "Helemaal geweldig deze bioscoop, je kunt gratis parkeren, je stoel reserveren gaat heel makkelijk", vertelt ze, terwijl zoonlief zich uitleeft op het springkussen. "Ik denk dat dit de eerste film in een reeks is deze zomer", hint ze naar het regenachtige weer buiten.