“In één woord: fantastisch!” Zo omschrijft Thibaud van der Steen van Bootje Varen Breda de derde editie van Breda Drijft. 

“Geweldig dat er 2000 man in de haven drijft en alles goed is verlopen.” De editie voor volgend jaar staat al weer gepland: 23 juli 2017 drijven de bootjes weer op het water.

Het evenement heeft de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. “In het eerste jaar waren er 200 deelnemers, vorig jaar 1000 en dit jaar dus 2000. Bizar hoe snel het gegroeid is”, aldus Van Der Steen. “Wat vooral bijzonder is dat er dit jaar gewoon niks is voorgevallen. EHBO, de beveiliging en de reddingswerkers op het water. Niemand heeft moeten optreden. Dat hebben we te danken aan het geweldige publiek dat op ons evenement afkomt.”

Bredaas feestje

Dat publiek komt voornamelijk uit Breda. “Van de 2000 tickets zijn er minimaal 1800 aan mensen in Breda verkocht. “Natuurlijk is het ook leuk als mensen van heel ver komen voor jou evenement, maar het is een écht Bredaas evenement.” Het weer, 30 graden en een zonnetje, is iets waar je alleen maar op mocht hopen als organisator. “Bij het opbouwen was het nog een beetje bewolkt, maar om 12.15 uur trok het helemaal open. Ideaal weer voor ons.”

De ondernemers aan de haven zijn meer dan enthousiast over het evenement. Van der Steen: “Krisjes aan de Haven schreef op Facebook: “Vergeet carnaval en Jazz. Breda Drijft is dé mooiste dag van het jaar.” Dat is natuurlijk het mooiste compliment wat je kan krijgen.” De eigenaar van Dok 19 grapte dat als hij nog een paar van deze edities heeft hij een eigen eiland kan kopen.

Kan altijd beter

Volgend jaar drijven de boten op 23 juli in het water. “Hoewel het een perfecte editie was, blijven we brainstormen over de uitbreiding van het concept. We denken dat het nog met iets meer deelnemers kan”, aldus Van Der Steen. “Daarnaast kozen we dit jaar voor live muziek in samenwerking met de Mezz en vrolijk beats in plaats van alleen een dj. Daar willen we mee doorgaan.”

Bekijk hier de foto’s van Breda Drijft 2016