Goedkoopste rondje op terras geef je in Breda

Breda is de goedkoopste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje op een terras in Breda is 20,43 euro. Dit is 1,4 procent hoger dan vorig jaar.

De landelijke terrasprijs is dit jaar gemiddeld met 2,4 procent gestegen. Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. Dit blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Een rondje op het terras kost in Breda 3,18 euro minder dan in Amsterdam.

Met name liefhebbers van een kop koffie of glas rosé kunnen het best naar Breda, waar de gemiddelde prijs respectievelijk 2,15 en 3,19 euro bedraagt. Breda wordt gevolgd door Almere, met het goedkoopste fluitje van Nederland. Wie liever frisdrank drinkt, kan het beste naar Zwolle. 

Uit de jaarlijkse inventarisatie van de prijs voor een rondje op het terras (twee koffie, twee fris, twee bier, en twee rosé) blijkt dat Amsterdam dit jaar de duurste terrasstad is. Een rondje kost daar 23,60 euro.

Ranglijst

"Dit is niet verrassend gezien het feit dat hier de vastgoed- en huurprijzen fors hoger liggen dan elders in het land", aldus het onderzoeksbureau. De stad wordt in de ranglijst gevolgd door Haarlem, Den Haag en ’s-Hertogenbosch. Nieuw in de top vijf is Groningen.

In Arnhem zijn de prijzen dit jaar het hardst gestegen met zeven procent waarmee de prijs rond het landelijke gemiddelde ligt. De stad stijgt hiermee tien plaatsen op de ranglijst naar de 10e plaats. Dit kan dus gezien worden als een inhaalslag.

Andere stijgers zijn Amersfoort en Dordrecht. Hier stegen de prijzen met circa vijf procent ten opzichte van vorig jaar. Dalers zijn de steden Utrecht en Apeldoorn. Deze daalden respectievelijk zes en vijf plekken op de ranglijst.

Tip de redactie