Een 33-jarige Bredanaar heeft maandag zijn 35-jarige ex uit Breda geslagen, tegen het hoofd geschopt en de keel dichtgeknepen.

Dat gebeurde maandagmiddag bij Winkelcentrum De Burcht. De vrouw deed aangifte van poging tot doodslag, poging zware mishandeling en vernieling. De man is aangehouden en zit nog vast.

De vrouw beschuldigt haar ex ervan haar gedurende de relatie meerdere keren te hebben mishandeld en bedreigd. Maandagmiddag kwam het rond 13.15 uur volgens de vrouw in de omgeving van winkelcentrum De Burcht tot een treffen. De man zou de vrouw geslagen hebben, haar op de grond hebben gegooid en haar telefoon hebben vernield.

Hulp

De vrouw zocht in de omgeving hulp bij een omstander, waarna de verdachte haar opnieuw te lijf ging en de keel dichtkneep. Ook schopte hij haar tegen het hoofd terwijl ze op de grond lag. Meerdere omstanders hebben de man uiteindelijk van de vrouw weg weten te krijgen, waarna zij het slachtoffer konden helpen.

Gealarmeerde politiemensen konden de verdachte korte tijd later in de directe omgeving van het winkelcentrum aanhouden. Hij is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. De politie heeft een aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Ook heeft de politie diverse getuigen gesproken. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.