Parkeerders die bij het indraaien van Chasséparking het bordje 'vol' aantreffen worden binnenkort niet weer meteen de stad uitgestuurd. 

Over een paar weken kun je na een omkeeractie legaal oversteken naar het Chasséveld of 't Turfschip. De gemeente Breda is maandag begonnen met het aanleggen van een extra rijstrook voor rechtdoor rijden vanuit de Chasséparking.

Vanuit het oogpunt van gastvrijheid is dat een plus. Voorheen moest je als misgrijpende parkeerder naar rechts weer het stadscentrum verlaten en hopen dat je ergens weer richting binnenstad kon rijden voor een andere parkeerplaats.

Het werk bij Chasséparking valt samen met het werk aan de Claudius Prinsenlaan tussen Wilhelminasingel en Beverweg. Daar wordt gewerkt aan de busstroken, vinden er aanpassingen plaats aan verkeerslichten en wordt het asfalt vervangen.

Extra reistijd

Omdat er eveneens in de maand augustus werkzaamheden plaatsvinden aan het kruispunt Molengracht-Claudius Prinsenlaan in verband met de nieuwbouw van Amphia Molengracht, kan het werk voor extra reistijd zorgen.

Het verkeer is alleen tussen 18 en 21 augustus een of enkele dagen onmogelijk op deze plaatsen. Dan worden lijnen aangebracht en komt de toplaag van het asfalt erop. Arriva past waar nodig de dienstregeling en bushaltes aan. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven.