Een bewoner van de Sint Ignatiusstraat is maandagmorgen aangehouden voor mishandeling en huisvredebreuk. De man trok een minder valide vrouw uit haar rolstoel waardoor ze tegen een muur viel. Thuiszorg sprong tussenbeide.

Om 10.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een mishandeling in een woning aan de Sint Ignatiusstraat. Agenten gingen naar de woning en troffen daar een hevig geëmotioneerde vrouw aan en een getuige van de thuiszorg.

De vrouw gaf aan dat ze was mishandeld door een buurman. Die was aan haar deur gekomen om te klagen over overlast. De medewerkster van de thuiszorg opende de voordeur en stond hem te woord.

Op het moment dat de vrouw in haar rolstoel de gang in kwam werd de man zo kwaad dat hij de gang in rende en haar bij haar keel pakte. "Daardoor schoof de rolstoel, waarin ze zat, weg en viel de vrouw op de grond", aldus de politie. Ze kwam met haar hoofd tegen de muur.

De medewerkster van de thuiszorg sprong tussenbeide en wist de verdachte weg te sturen. De agenten startten direct een onderzoek naar de verdachte. Die kon korte tijd later aangehouden worden.