Hotelvernielers Breda opgepakt in Oost-Souburg

De politie heeft dinsdag een groepje van drie mannen aangehouden voor het vernielen van twee hotelkamers in de nacht van 21 op 22 februari. De recherche wist ze, met hulp van het hotel, op te sporen en aan te houden.

Op maandag 22 februari in de ochtend ontdekte de schoonmaakster van een hotel in Breda dat de inrichting van twee hotelkamers vernield was.

De manager van het hotel nam poolshoogte en zag dat de meubelen en voorwerpen verplaatst en vernield waren. Hij deed aangifte bij de politie en gaf bij die aangifte de gegevens van de mogelijke verdachten. Er werd een onderzoek gestart.

In de loop van dit onderzoek kwam de identiteit van drie verdachten boven, drie jongens uit Oost-Souburg. Twee van negentien en één van achttien jaar. Op dinsdag 19 juli  is het drietal van hun bed gelicht.

Woninginbraken

Eén van de 19-jarigen wordt ook nog gezocht voor een woninginbraak in 2014 gepleegd in Oost-Souburg. Hij had daar zijn sporen achtergelaten. Ook zou hij betrokken zijn bij verschillende woninginbraken gepleegd in 2015 in Middelburg en Vlissingen.

De recherche onderzoekt of de heren nog meer op hun kerfstok hebben.

Tip de redactie