Laatste week basisscholen met volop badjesdagen

Het wordt tropisch warm in Breda deze week en daarom organiseren meerdere basisscholen passende activiteiten in de laatste schoolweek van het onderwijsjaar. 

Alles wordt uit de kast gehaald om voor verkoeling te zorgen: van badjesdag tot zwemmen bij Zwembad Wolfslaar.

In de laatste schoolweek wordt zelden nog volledig onderwijs gegeven en daarom kunnen de scholen flink uitpakken met het warme weer. Veel scholen organiseren een badjesdag. "Kinderen in de onderbouw mogen dinsdag een zwembadje meenemen en dan gaan we lekker van het weer genieten", aldus een woordvoerder van de Montessori School in Boeimeer.

Voor de bovenbouw wordt er voor ander waterplezier gezorgd. "Onze schoolverlaters worden traditioneel ‘uitgespoten’ met water. Dat gaan we nu woensdag doen, dus dat wordt vast een groot watergevecht."

Musical

Ook de Zandberg, de Nuts  en de Werft houden een badjesdag. "Dinsdag kunnen de kleuters genieten van het water en woensdagochtend de middenbouw. De bovenbouw heeft het nog druk met de voorbereidingen op de musical, maar misschien sluiten die nog wel aan", aldus een leerkracht van de Zandberg.

Ook bij De Werft staat de dinsdag in het teken van verkoeling. "Badjes, waterballonnen en waterpistolen komen allemaal wel voorbij dinsdag", laat de school weten.

Naast het waterpret op de Nuts zullen de kinderen van die school sowieso veel buiten zijn deze week. "We zorgen er voor dat ze lekker veel buiten zijn met deze tempraturen." 

De leerlingen van de Dirk van Veen treffen het helemaal. "Met de bovenbouwers gaan we lekker zwemmen bij Wolfslaar. De rest gaat met z’n allen in de speeltuin ravotten", aldus een woordvoerster.

Tip de redactie