Werkzaamheden Boschstraat Fietsstraat van start

De werkzaamheden om de Boschstraat de eerste fietsstraat van Breda te maken zijn maandag begonnen. De bouwvakkers zijn de huidige bestrating er uit aan het halen om ruimte te maken voor de fietsstraat.

Als alles volgens planning verloopt is de fietsstraat vrijdag klaar. Auto’s zijn dan nog wel welkom in de straat, maar door de speciale belijning krijgt de fietser meer ruimte. De auto is te gast in de straat.

Volgens cijfers van de gemeente fietsen er dagelijks ruim vierduizend mensen door de straat. Daarmee is het een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum. 

Door deze aanpassing wordt de Boschstraat een belangrijke fietsverbinding tussen het centrum en de nog aan te leggen snelfietsroute in de St. Ignatiusstraat.

Reistijden

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit, sprak bij de aankondiging van de fietsstraat al van een mooie aanpassing. "Ik vind het belangrijk dat iedereen zich in Breda snel en makkelijk kan verplaatsen met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Korte reistijden maken de maken de stad immers aantrekkelijk. Deze aanpassing is daar een mooi voorbeeld van."

Tip de redactie