Binnenbochten Ambachtenlaan beveiligd met paaltjes

De binnenbochten van de Ambachtenlaan worden beter beveiligd. De gemeente plaatst meer paaltjes die moeten voorkomen dat automobilisten de bochten afsnijden en daarmee mogelijk een gevaar zijn voor fietsers.

Ruim een jaar geleden zette de gemeente een paaltje in de bocht tussen de Vleeshouwerstraat en de Wijnkoperstraat van de Ambachtenlaan in Princenhage. "Doel was om de bocht veiliger te maken, te voorkomen dat automobilisten over het fietspad de bocht afsnijden en om hun snelheid te minderen."

Omwonenden vinden de situatie echter nog steeds onveilig. "Voor automobilisten en fietsers is het paaltje echter niet goed aangegeven en niet goed te zien", constateert nu ook de gemeente. "Aankomend verkeer schrikt van het paaltje en voelt zich onveilig. Wie weet dat de paaltjes er staan, rijdt langzamer. Het paaltje werkt dus wel maar roept een onveilig gevoel op."

Zichtbaarheid

Wijkraad, gemeente en verkeersdeskundigen bekeken de situatie en besloten om de situatie veiliger te maken door de paaltjes beter zichtbaar te maken. Dat moet voorkomen dat automobilisten schrikken.

Als oplossing worden er twee extra paaltjes geplaatst, één voor en één na het paaltje in de bocht. Daarnaast komt er betere markering op de weg, voor en achter de paaltjes en komen er begeleidende blokken tussen de weg en het fietspad bij de paaltjes.

Ook een verkeersbord moet helderheid scheppen. Aansluitend op de aanpassing komt er ook bij de andere binnenbocht in de Ambachtenlaan een zelfde opstelling.

Tip de redactie