Nog tien dagen omrijden rond Oude Vest

Autoverkeer in de Bredase binnenstad moet nog tien dagen omrijden via de singels om van de richting Kloosterplein/Vlaszak richting Keizerstraat te komen en vice versa. Dat is het gevolg van werk aan de Oude Vest.

Daar is de gemeente deze week begonnen aan het project dat door de gemeente ronkend de Oostflank van Breda is gedoopt. Belangrijkste aanleiding voor het openbreken van de straat is de noodzaak om het riool ter plaatse te vernieuwen.

Gelijktijdig krijgt de Oude Vest een nieuw uiterlijk. De middenberm wordt een wandelpromenade met aan weerszijden een bomenrij. Dat worden wel nieuwe bomen, want de huidige linden leggen het loodje tijdens deze werkzaamheden.

Planning

Dat werk gaat al iets langer duren dan gepland. "Op basis van een eerste inschatting gingen wij uit van een afronding van de werkzaamheden in januari 2017", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Uit nader onderzoek blijkt dat op sommige plaatsen meer werk nodig is dan gedacht. We verwachten het werk nu in mei 2017 af te ronden."

De afsluiting Keizerstraat - Oude Vest duurt nog tot maximaal tien dagen. "Op dit moment mogen alleen de nood- en hulpdiensten, bussen en taxi' s over de Oude Vest", aldus de woordvoerder. Ook fietsverkeer is wel mogelijk.

De tijdelijk nieuwe rijbaan gaat uiterlijk maandag 25 juli open.

Tip de redactie