Pokémon-bord Bredase kroegbaas gaat de wereld rond

De dinsdagse ingeving van de Bredase cafébaas Ad Baelemans blijkt een gouden. Baelemans zag op zijn timeline en in de media de Pokémonrage exploderen en aarzelde geen moment. 

Hij maakte een authentiek krijtbord met een pakkende tekst over Pokémon Go en plaatste het voor de deur van de Catch 22 in de Vismarktstraat. Op het bord staat de tekst: "So you're over 20 and hunting a virtual yellow fucker called Pikachu? Get a life and come inside for the real yellow stuff BEER!".

"Op mijn facebook is ie inmiddels 120-duizend keer bekeken en honderden keren gedeeld", vertelt een lachende Baelemans. "Iemand heeft hem op Dumpert geplaatst en daar gaat ie ook hard."

De kroegbaas legt uit hoe hij op het idee kwam. "Ik stond Clementine (zijn zakenpartner bij Café de Huiskamer) over Pokémon te vertellen en vroeg of haar mannen al aan het Pokémon go-en waren. Toen ik dat had uitgelegd, kwamen er twee mannekes van een jaar of veertien voorbij die het spel aan het uitleggen waren."

"Bij de Catch zag ik op straat drie mannen van een jaar of vijfentwintig voorbij komen, batterij in zijn achterzak, telefoon in de hand, op zoek naar Pokémon. Ze kwamen ook binnen, 'want zit er een bij jou binnen'."

Nadat de mannen weg waren, schreef hij de tekst erop aan weerskanten van zijn sandwichbord en de rest is geschiedenis. "Mensen komen echt hier naartoe om een foto te maken van het bord. Speciaalbiersites delen hem. Het was de beste marketingcampagne ooit geweest als ik Catch 22 erboven had gezet", lacht hij hard op.

Pokémonspelers zijn overigens van harte welkom. Voor het vangen van de Pokémon of voor een biertje. "Ik vind het allemaal heel grappig, ieder zijn lol, lekker spelen dat Pokémon Go."

En het bord? Het staat al weer buiten.

Tip de redactie