Annemiek Verstappen weg als centrummanager Breda

Annemiek Verstappen stopt als centrummanager van Breda. Ze was in februari van dit jaar door de Stichting Ondernemersfonds Breda aangesteld.

In een persbericht maken de centrummanager en het fonds bekend dat zij hun samenwerking beëindigen. Tot het einde van dit jaar neemt Koert Vermeulen waar. Hij was ook al betrokken bij de oprichting van het fonds.

"De bedoeling was om met haar de volgende stap te zetten in de economische versterking van de Bredase binnenstad. Als innovatieve bruggenbouwer kreeg Verstappen een pakket aan ontwikkelingstaken en uitvoerende werkzaamheden", geeft het fonds aan in de verklaring.

Bestuursvoorzitter van de Stichting Ondernemersfonds Breda, Paul Bluemink: “We nemen afscheid van elkaar, omdat we verschillende beelden hebben over waar de prioriteit moet liggen”. In dezelfde verklaring wordt gesteld dat het bouwen aan de bestuurlijke basis achterbleef. Het bestuur geeft aan de ontstane situatie te willen gebruiken om lering uit de afgelopen periode te trekken.

Enthousiasme

In de gezamenlijke verklaring geeft Verstappen aan dat ze zich kan indenken dat ze voor Breda te hard is gegaan: “Ik ken mijn dynamiek, innovatiedrang en enthousiasme. Dat is ook waarom Breda voor mij koos. Dat het onvoldoende werkt, kun je alleen ervaren door het samen te doen. Ik heb me hoe dan ook met plezier voor Breda ingezet.”

Vervanger Koert Vermeulen heeft Leo Grunberg, voormalig kwartiermaker city making en huidig projectmanager stadsbeleving gevraagd hem gedurende de vakantieperiode te ondersteunen.

Bluemink hoopt dat het centrummanagement hier sterker uitkomt en "dat we onze lering hieruit trekken". "Intussen gaan we door met de ontwikkeling van onze gebieden, de binnenstad als geheel en onze bestuurlijke organisatie."

Het stichtingsbestuur gebruikt de komende maanden om te bepalen hoe de functie van centrummanager het beste ingevuld kan worden. Na de zomer start er een nieuwe sollicitatieprocedure.

Tip de redactie