Politie schiet agressieve hond dood en arresteert dreigende ex

De politie heeft maandagavond een agressieve hond neergeschoten toen een arrestatieteam een man wilde arresteren in een woning in Breda. 

De hond viel leden van het team aan bij het binnentreden van de woning. Het gaat om een Mechelse herder die eerder door de rechter een muilkorfplicht opgelegd had gekregen vanwege drie bijtincidenten waarbij personen gewond waren geraakt.

De politie was op zoek naar een 55-jarige man uit Breda die verdacht wordt van straatroof, bedreiging en verboden wapenbezit. In zijn woning werden een vuurwapen, munitie, een samoerai zwaard en een machete in beslag genomen.

Doodsbedreigingen

De verdachte beroofde zijn 45-jarige ex-vriendin van haar tas. Dat gebeurde maandag toen de vrouw onderweg was naar haar werk. De man uitte daarbij doodsbedreigingen, aldus de aangeefster. Hij bezorgde de tas later terug bij de werkgever van de vrouw.

Haar telefoon en paspoort ontbraken in de handtas. De verdachte vertelde de politie dat hij deze spullen in onderpand hield om op die manier zijn eigendommen terug te krijgen. De 45-jarige vrouw deed aangifte, waarbij duidelijk werd dat haar ex vermoedelijk beschikte over vuurwapens. De verdachte werd gearresteerd door een arrestatieteam en overgebracht naar het politiebureau.

Hond

Later op de avond werd de woning van de verdachte doorzocht. Het arrestatieteam moest daarbij noodgedwongen de agressieve hond uitschakelen. De hond viel bij het betreden van de woning de agenten aan. Het lukte niet om het beest met een prikstok onder controle te krijgen. Ook reageerde de hond niet op twee pogingen om hem te verdoven. Omdat hij bleef aanvallen werd de hond uiteindelijk neergeschoten. Het dier overleefde dit niet.

In de woning trof de politie een vuurwapen met bijbehorende munitie aan. Het wapentuig lag verstopt. Verder nam de politie ook een machete en een samoeraizwaard in beslag. De 55-jarige arrestant is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Tip de redactie