Politie Breda roept spelers Pokémon Go op om veilig te spelen

De explosieve aandacht voor het virtual reality-spel Pokémon Go trekt ook de aandacht van de politie. 

Het Bredase politieteam Markdal waarschuwt de deelnemers via Facebook. 'Verplaats je niet naar verboden of afgesloten terrein en voorkom gevaarlijke plaatsen voor juist die ene speciale Pokémon.'

Maandag kondigde een clubje Bredanaars een Pokémon Go-tour aan voor deze dinsdagavond. Dat zou zo maar eens een drukke bijeenkomst kunnen worden. Het bericht op BredaVandaag ging via Facebook viraal en kreeg honderden reacties van potentiële deelnemers die elkaar tagden. De politie zegt de rage rond de Pokémon Go game te snappen, maar plaatst wel kanttekeningen. 

'Speel spel veilig'

"Wij willen uiteraard niemand verbieden dit interactieve spel te spelen, maar wij willen spelers wel erop wijzen het spel vooral veilig te spelen", schrijft team Markdal.

"Doe dit door op de veiligheid van jezelf en omstanders te letten en je aan de geldende verkeersregels te houden. Ook vragen wij alle spelers rekening te houden met mensen die het spel misschien niet spelen. Klim bijvoorbeeld niet zomaar in iemands achtertuin, verplaats je niet naar verboden of afgesloten terrein en voorkom gevaarlijke plaatsen voor juist die ene speciale Pokémon."

Bestolen

Spelers lijken door het spel geheel in beslag genomen te worden. "Omdat je als speler tijdens het spel met je mobiele telefoon in je hand loopt zijn er al meerdere ongelukken gebeurd", memoreert de politie. In Tilburg werd een stel spelers midden in de nacht beroofd van hun telefoon en in Amerika stopte een deelnemer op de snelweg om een Pokémon te vangen.

Tip de redactie