Brandweer Breda duikt in haven voor beter cao

De brandweer in Breda gaat woensdag actie voeren naar aanleiding van de mislukte onderhandelingen voor een betere cao. 

"We willen acties organiseren die publieksvriendelijk zijn, want dat past bij het karakter van de brandweer. Daarom gaan we met duikers de nieuwe haven schoonmaken", aldus Fons Goos, ploegleider bij de brandweer Breda.

Met de slogan "Held onderwater op zoek naar fatsoenlijk pensioen voor later" wordt er gedemonstreerd. "Een paar weken geleden zijn de onderhandelingen stuk gelopen en sindsdien zijn er door heel het land acties." In Breda is dit de eerste.

"Maar we zijn nog van plan om te gaan collecteren voor het KWF en het Rode Kruis, alleen die vergunningen zijn nog niet binnen", vertelt Goos. "Daarnaast draaien wij al een week alleen maar de oproepdiensten. Het normale werk ligt stil."

Publieke opinie

Woensdag gaat een aantal duikers de nieuwe haven in om vuil op te duiken. "Alles wat ze vinden wordt uit het water gehaald. Zomaar al je werkzaamheden neerleggen past niet en kan niet bij de brandweer. We willen mensen helpen en proberen de publieke opinie achter ons te krijgen", aldus Goos.

De actie start om 13.30 uur. "We hebben iedereen die werkzaam is bij ons uitgenodigd, dus ik hoop dat er een goede opkomst zal zijn."

Tip de redactie