Freerunpark bij Pier 15 klaar voor officiële opening

Muurtjes om tegenop of juist af te springen, buisconstructies waar je aan kunt slingeren. En op sommige delen zelfs een veilige ondergrond. 

Het freerunpark aan de Veilingkade is klaar voor de officiële opening door wethouder Paul de Beer.   

Het park, dat in de hoek van de Veilingkade bij Pier 15 en Belcrum Beach ligt, is het initiatief van vijf enthousiaste freerunners. Zij noemen het liever een parkourpark. "Maar freerunpark is voor de meeste mensen waarschijnlijk duidelijker", geeft Nino Kennis aan. Hij is een van de initiatiefnemers. 

De gemeente Breda investeerde bijna een halve ton in het project. De freerunners sprokkelden zelf vijfduizend euro bijelkaar door een aanvraag te doen bij het coöperatiefonds van de Rabobank. "Dat duurde best langs voordat we iets hoorden, vandaar dat we een crowdfunding waren gestart. Dat bleek uiteindelijk toch niet nodig." 

Demonstratie

Het parkour kent verschillende muurtjes, hellingen en andere uitdagingen voor de runners. Het terrein voorziet volgens de initiatiefnemers aan de behoefte van de sterk groeiende parkours-community in Breda. "We zijn er echt heel blij mee", maakt Kennis duidelijk. "Het is echt geworden wat we wilden. Het mooiste deel? Dat is voor mij toch het middelste deel met de buizen waaraan je kunt zwaaien. Dat heb je nergens in Breda."

De officiële opening is vrijdag 15 juli om 19.00 uur. De freerunners geven dan eerst een korte demonstratie, waarna de wethouder het park voor geopend verklaart. Daarna zijn er twee workshops van een half uur voor leerlingen van de freerunners. "Daarna kan iedereen er gebruik van maken."

Het terrein is vrij toegankelijk. "Iedereen is welkom om te komen trainen, maakt niet uit waar je vandaan komt. Het gebruik is uiteraard wel voor eigen risico."

Tip de redactie