Acht camperplaatsen aan Nijverheidssingel

Aan de Nijverheidssingel is vanaf 1 augustus plaats voor zes tot acht campers. 

In de aanloop naar een permanente camperplaats gaat de gemeente een deel van de parkeerplaatsen aan de Nijverheidssingel reserveren voor mensen met een camper.

Het aanwijzen van een deel van de parkeerplaatsen aan de Nijverheidssingel als camperplaats is tijdelijk en voor maximaal drie jaar.

"Als een ondernemer zelf het initiatief neemt in of nabij het Bredase centrum camperplaatsen te realiseren, dan worden de plekken aan de Nijverheidssingel opgeheven", aldus de gemeente. Eerder waren er plannen voor een camperplaats aan de Spoorstraat. De initiatiefnemer kreeg dat niet rond.

Toenemende vraag

Aanleiding voor de realisatie van de camperplaatsen is de toename van het aantal kampeerauto's in Nederland, stelt de gemeente. "Dit leidt ook tot een toenemende vraag naar camperplaatsen in Breda. Een vraag waar de gemeente samen met de toeristische sector en het bedrijfsleven op in wil spelen."

Overnachten op de camperplaatsen mag als de camperaars het geldende parkeertarief betalen. Bezoekers mogen er maximaal drie dagen aanééngesloten verblijven. "Verder mag er niet buiten de camper worden gekampeerd. De gemeente blijft toezien op het gebruik."

Het onderwerp wordt woensdag 13 juli in de commissievergadering en aansluitend in de raadsvergadering besproken.

Tip de redactie