Eigenaresse vindt gestolen fiets terug op internet en leidt politie naar vindplaats

Een slachtoffer van de diefstal van een fiets heeft woensdag zelf haar fiets weer opgespoord. Ze maakte een afspraak om de fiets weer te kopen en kreeg zo het adres van de mogelijke heler.

Om 17.00 uur woensdagmiddag belde een inwoonster van Breda naar de politie. "Ze vertelde dat ze eerder via internet aangifte had gedaan van de diefstal van haar fiets, maar nu had ze op internet haar fiets te koop zien staan", laat de politie weten.

Volgens de politie had het slachtoffer de verkoper gebeld om naar de fiets te komen kijken. De vrouw had met de verkoper afgesproken dat ze naar de woning zou gaan waar vermoedelijk haar gestolen fiets stond. Als ze haar eigen fiets herkende, zou ze weer de politie bellen.

Om 22.15 uur belde ze dat haar fiets inderdaad stond in de woning aan de Jakob Edelstraat. Agenten gingen de woning binnen en troffen daar de bedoelde fiets. De bewoner van de woning is aangehouden voor heling van een gestolen fiets. "Hij gaf aan dat hij wel vaker oudere fietsen opkoopt, ze opknapt en dan weer verkoopt. Hij gaf ook aan het framenummer gecheckt te hebben op internet om te kijken of de fiets als gestolen stond gesignaleerd."

Tip de redactie