Op het Chasséveld zijn de bouwers al druk in de weer met het in orde maken van het festivalterrein voor Breda Live. Zaterdag staan onder meer Blof en Fedde Le Grand op het vernieuwde podium.

Magchiel Koekkoek van organisator Volver schakelde Unlimited en Gaaf in voor de nieuwe opzet van het podium. "Zij doen dat onder meer ook voor André Rieu. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken."

Het nieuwe podium is een onderdeel van de het vergroten van de beleving voor de bezoekers. "We hebben wat nieuwe verrassingselementen in de show en we hebben een mooi slotakkoord bedacht."

Verrassingsacts

Naast de bekende acts - Sunday Sun, Typhoon, Kensington, Blof en Fedde Le Grand - komen er ook weer drie verrassingsacts. "We proberen ook altijd een beetje feest tussen de hoofdacts te creëren", lacht Koekkoek.

Voor het publiek wordt het nog weer aangenamer. "We hebben extra barren, meer foodcounters en extra toiletten. Daarnaast is het terrein iets ruimer opgezet, zodat de bezoekers iets meer ruimte hebben." Ook de toegang is iets veranderd. "Zodat de instroom wat makkelijker is."

Koekkoek heeft er zin in. "Het weer ziet er goed uit, het bezoek komt voor honderd procent uit West-Brabant en er komen 18.000 mensen die er een mooi feestje van maken." Een  tip heeft hij nog wel. "Smeer je in met zonnebrand", lacht hij. 

Hier staat de timetable.