Minder terugkerende blessures, spelers die ook qua karakter en ambitie in de groep passen en verbeterde wedstrijdanalyses. Dat zijn kort samengevat de taken van drie specialisten die NAC aan de technische staf heeft toegevoegd.

Het gaat om Freek Laumen (fysiek), Piet Cremers (analyse) en Edwin Huybers (teamontwikkeling). "Met deze toevoeging hebben we alle geplande posities op de door ons gewenste manier ingevuld", stelt technisch directeur Hans Smulders op de site van NAC. "Dit zorgt ervoor dat we gedurende het seizoen het beste uit de spelers kunnen halen."

Cremers was eerder werkzaam bij Excelsior en Brentford en gaat de trainingsstaf ondersteunen bij wedstrijdanalyses. Hij krijgt ook een belangrijke rol spelen in de samenwerking met Manchester City en de begeleiding van de Engelse huurlingen, aldus NAC.

Blessures

Laumen, eerder werkzaam bij FC Eindhoven, gaat zich vooral bezighouden met de fysieke gesteldheid van de spelers. "Alle belangrijke fysieke aspecten worden gemonitord, en op basis van die data maakt Laumen, in samenwerking met de krachttrainer, individuele programma's voor spelers om fysiek optimaal te presteren”, stelt NAC.

Onderdeel hiervan is tevens de preventie van non-contact blessures en het verminderen van de kans op recidief blessures.

Huybers houdt zich bezig met het groepsproces van trainers en spelers. "Hij is betrokken bij de eindfase van de scouting om in beeld te brengen welke type speler NAC binnenhaalt. Voetballende kwaliteiten zijn hierbij altijd leidend, maar een belangrijke taak voor Huybers is om te kijken op welke manier spelers in het groter geheel passen en welke drijfveren een speler heeft."

Frank Broers blijft komend seizoen verbonden aan NAC als krachttrainer van het eerste elftal.