De politie gaat twee voormalige politiebureaus via een veiling verkopen. Het gaat om de voormalige bureaus aan de Blauwe Kei en de Tuinzigtlaan. 

Het pand aan de Blauwe Kei is iets meer dan 1300 vierkante meter groot, het pand aan de Tuinzigtlaan iets meer dan 1000. Begin september kunnen geïnteresseerden via de makelaar een kijkje nemen in de panden. 

De Bredase panden maken onderdeel uit van de veiling op 7 oktober van negen kantoorpanden van de politie via online veilingplatform BOG Auctions.  De verkoop is het gevolg van een nationale tender die door de politie is uitgeschreven. De nationale tender is toegewezen aan drie makelaarskantoren. 

Onderhands

Het is voor het eerst dat de politie de online veiling gaat gebruiken om vastgoed te verkopen. Ronald van Splunter van het gelijknamige makelaarskantoor uit Breda licht de keuze toe.

"Door het vastgoed openbaar op deze wijze in de markt te positioneren heeft iedereen gelijke kansen om op het vastgoed te bieden. Elke geïnteresseerde partij krijgt voldoende kans om zich hierop voor te bereiden, onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het vastgoed en een bieding uit te brengen.”

Overigens blijft de mogelijkheid bestaan om in de aanloop naar de veiling een onderhandse bieding uit te brengen bij de notaris, aldus de makelaar.