De bouw van van het bijna 7000 zonnepanelen omvattende zonnepark 'ZonneWIJde', gaat als alles volgens plan verloopt op 1 augustus starten. Dat zegt Marc Okhuijsen, bestuurslid van het project.

Okhuijsen spreekt van 'de laatste puntjes op de i'. Volgens hem moeten er eerst nog een aantal logistieke zaken geregeld worden.

"De grond van het terrein moet nog geëgaliseerd worden en er moet een plan komen voor de in- en uitritten voor de vrachtauto's en het plaatsen van het hekwerk rondom de ZonneWIJde. Als dat rond is, kan de bouw volgens planning starten." Het zonnepark wordt gebouwd op het grasveld voor de Praxis op bedrijventerrein Steenakker.

"Wanneer het zover is, worden de zonnepanelen in delen van een paar honderd geplaatst. Eerst worden de betonnen voeten geplaatst, daarna kunnen de panelen zelf geplaatst worden. Zonder vertragingen gaan we begin september de testfase in. Dat kan drie weken duren. We hopen dat eind september officieel de schakelaar omgezet kan worden."

Crowdfunding

De ZonneWIJde bereikte begin juni dit jaar overeenstemming met de bank over de financiering van het zonnepark. In 2015 haalde ZonneWIJde 884.000 euro op via crowdfunding. Het zonnepark had vrij snel daarna gebouwd moeten worden, maar de start van de bouw werd meerdere malen uitgesteld omdat de details van de financiering vanuit de bank niet rond kwam.