De proef 'pinnen en contactloos betalen' in Arriva-stadsbussen wordt per 1 augustus dit jaar verder uitgebreid naar Breda.

De pilot startte dinsdag met 80 stadsbussen in Tilburg en Den Bosch. De maatregel wordt genomen zodat er in de toekomst niet meer betaald kan worden met contant geld.

Dat betekent dat binnenkort ook de Arriva-bussen in Breda worden uitgerust met pinapparatuur. De maatregel is onderdeel van het landelijke Arriva-plan 'Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen', waar de vervoersmaatschappij sinds de recente overvallen in maart en april mee aan de slag is gegaan.

Reizigers kunnen met deze nieuwe betaalmogelijkheid een papieren vervoerbewijs aanschaffen. Naast de proef 'pinnen en contactloos betalen bus', is er een heel pakket aan maatregelen in voorbereiding om de hoeveelheid contant geld op de bussen op korte termijn verder te verminderen.

Arriva zal uiterlijk per 1 januari 2018 in al haar bussen in Nederland geen contant geld meer accepteren onder de volgende drie voorwaarden: een stabiele en goed functionerende techniek, overeenstemming met alle betrokken overheden en goed geïnformeerde reizigers