De stratenmakers in de Willemstraat doen hun best doen om de nieuwe bestrating af te krijgen voor de officiële oplevering op 22 juli. Op de Willemsbrug is die bestrating al af. Sinds een kleine week staan ook de lange banken er.

Een kleine week geleden hebben de werklui lange de meterslange banken geplaatst die de brug tot een poosplaats maken. "Ze zitten lekker hoor", zegt een fietsster uit Lisse. Samen met haar man is ze op weg terug naar huis. Vierduizend kilometer hebben ze erop zitten, heen en weer naar Santiago de Compostella, als pelgrims.

Mevrouw gaat nog eens even verzitten, terwijl manlief een slok karnemelk neemt. "Precies goed die ronding in de rugleuning", knikt ze. Manlief keurt goedkeurend het hout. "Vandaag naar Lage Zwaluwe en dan morgen naar huis", vertelt hij over de tocht, die bijna geheel op de fiets is afgelegd. "Alleen terug hebben we tot Biaritz de nachttrein genomen."

Na het praatje is het weer tijd om de trappers te laten draaien. Zij wel. Op de andere banken genieten reizigers zonder haast van de zon, de prima leuning en het uitzicht op de retro lantaarnpalen op de brug en in de straat.   

Bekijk meer foto's