Een motorrijder is zondagavond aangehouden nadat hij er alles aan deed te ontsnappen. Na een achtervolging met hoge snelheid kwam de crossmotor tot stilstand tegen een garagedeur.

De motoragent zag op de Sint Ignatiusstraat een andere motorrijder zonder helm. Toen hij de bestuurder daar op wilde aanspreken ging deze er vandoor.

Wat volgde was een achtervolging waarbij de bestuurder van de crossmotor voor veel gevaar zorgde.

De man vluchtte met hoge snelheid over het fietspad. In de Giraffestraat ging hij onderuit, maar krabbelde weer op zijn motor voordat de agent er was.

Veiligheid

De agent zag dat de man met hoge snelheid langs voetgangers en honden scheurde. De agent besloot de achtervolging te staken om veiligheidsredenen.

Hij bleef in de wijk rijden op zoek naar sporen van de crossmotor. Deze scheurde door brandgangen en over speelvelden. Enige tijd later zag de agent de motor op de grond liggen en greep zijn kans.

Hij rende naar de verdachte die nog een laatste poging deed door iets naar de agent te gooien. Tevergeefs, want de agent sprong bovenop de 19-jarige verdachte uit Breda.

Dossier

Tegen de man wordt een flink dossier opgemaakt waar in ieder geval onveilig rijgedrag, rijden zonder helm en rijden zonder rijbewijs in zal staan. De motor is in beslag genomen en de man kon de nacht doorbrengen op het politiebureau.