Breda krijgt naast de Boschstraat een tweede fietsstraat in de stad. De Heusdenhoutsestraat wordt begin volgend jaar onder handen genomen. Na de aanpassingen zijn de automobilisten te gast in de straat en krijgt de fietser meer ruimte.

De gemeente Breda kiest voor deze aanpassing omdat er uit onderzoek blijkt dat dagelijks meer fietsen door de straat rijden dan auto's. De fietsstraat gaat deel uitmaken van de Oostelijke fietsroute. Die loopt via de Boschstraat, Nassaustraat en Sint Ignatiusstraat naar de Heusdenhoutsestraat.

Volgens de gemeente dragen het versmallen van de autoweg en aanpassen van de fietsstraat bij aan een betere verkeersveiligheid. Op 13 juli wordt er een informatiebijeenkomst gehouden voor omwonenden.

Begin mei werd duidelijk dat de Boschstraat de eerste fietsstraat van Breda zou worden. Wethouder Boaz Adank (VVD) zei daar destijds over: "Ik vind het belangrijk dat iedereen zich in Breda snel en makkelijk kan verplaatsen met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Korte reistijden maken de stad immers aantrekkelijk."