2018 moet volgens de Brabantse VVD en SP-fracties in de provincie het jaar van Dance en Urban Arts worden. Dat stellen de fracties voor in vragen aan het college.

De fracties stellen dat dance anno 2016 een belangrijke rol speelt in de Brabantse identiteit. Jaarlijks vinden er in Brabant circa 100 dancefestivals plaats becijferen de politici. Joep van Meel (SP) stelt dat dance een belangrijke rol speelt  in het leven van veel Brabantse jongeren. “Er komt ontzettend veel talent uit onze provincie en een aantal van de Nederlandse top dj’s hebben hier hun roots. Wat mij betreft krijgt deze sector in 2018 extra aandacht.”

De initiatiefnemers verwijzen naar de Bredase DJ’s Tiësto en Hardwell die beiden al een aantal keer de prominente DJ Mag top 100 hebben aangevoerd.

Inge Schuller (VVD) onderstreept ook het economische belang. “Dutch Dance zorgt voor een belangrijk aandeel in de bestedingen binnen de Brabantse vrijetijdseconomie. Deze culturele sector speelt zelfs een toonaangevende rol buiten onze landsgrenzen. Een uitgelezen kans om Brabant nog meer op de nationale en internationale kaart te zetten."                   

De vragenstellers willen weten of het college bereid is in het kader van ‘Brabant Branding’, het thema ‘Dance’ te koppelen aan de diverse initiatieven die er momenteel zijn om toerisme te bevorderen. Ook vragen SP en VVD vast of er de bereidheid is in een dergelijk themajaar ondernemers te steunen die in het themajaar 2018 een groots event willen organiseren in bijvoorbeeld de grote steden van Brabant.