De officier van justitie eiste vrijdag zes maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk voor een 24-jarige Bredase voetballer van PCP uit Breda. Hij ging op 17 april dit jaar twee tegenstanders van VV Chaam te lijf tijdens de wedstrijd.

De amateurwedstrijd op zondag 17 april tussen VV Chaam en PCP uit Breda liep uit de hand toen een speler van PCP een op de grond liggende speler in het gezicht trapte.

Een toegesnelde Chaamse teamgenoot werd meteen, zoals de officier het verwoordde, "midden in zijn gezicht geramd". De verdachte zat sindsdien vast. De KNVB schorste de speler voor vijf jaar. De jongeman zou ook verplicht moeten werken aan zijn agressieprobleem en de schade van de slachtoffers moeten vergoeden.

Het geweld op het voetbalveld werd door de meervoudige kamer van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant behandeld. De officier zag het geweld als poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De officier benadrukte in de forse strafeis – het begon immers met een potje voetbal - ook dat het een signaal zou moeten afgeven naar de maatschappij.

Spijt

De verdachte richtte zich in zijn laatste woord richting het aanwezige slachtoffer. Hij betuigde spijt. De jongen kreeg eerder dit jaar al een voorwaardelijke straf voor uitgaansgeweld. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.